ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Αύξηση στον πληθωρισμό το Νοέμβριο

10:37 - 09 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Κίνα: Αύξηση στον πληθωρισμό το Νοέμβριο
Αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Κίνα το Νοέμβριο, καθώς οι υψηλότερες τιμές κατοικιών, τροφίμων και καταναλωτικών προϊόντων, υποδηλώνουν ότι η προσπάθεια του Πεκίνου να τονώσει την ανάπτυξη στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Ενώ ο ελαφρώς υψηλότερος δείκτης τιμών καταναλωτή και οι καλύτερες του αναμενόμενου εισαγωγές του Νοεμβρίου, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Κίνα να πετύχει τον ετήσιο στόχο για ανάπτυξη το 2015 ύψους 7% -που θα αποτελεί τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία 25 χρόνια- είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προβλέψουμε ότι έρχεται μια οικονομική ανάκαμψη, αναφέρουν αναλυτές.
"Υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι πολυαναμενόμενες δημοσιονομικές δαπάνες αρχίζουν να εκκινούν, αν και ασφαλώς δεν προμηνύουν μια απότομη αλλαγή", δηλώνει ο αναλυτής της IG Markets, Angus Nicholson.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας σημείωσε άνοδο 1,5% το Νοέμβριο σε σχέση με το περασμένο έτος, σε σχέση με την άνοδο 1,3% του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία. Η άνοδος, ήταν μεγαλύτερη του 1,4% που ανέμεναν 14 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 5,9% το Νοέμβριο έναντι του προηγουμένου έτους, αμετάβλητος από τον Οκτώβριο. Πρόκειται για τον 45ο συνεχόμενο μήνα μείωσης του δείκτη τιμών παραγωγού καθώς οι παραγωγοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ασθενή ζήτηση, τον έντονο ανταγωνισμό και τις χαμηλότερες τιμές εμπορευμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.