ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μέρκελ πρόσωπο της χρονιάς για το Time

16:22 - 09 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Η Μέρκελ πρόσωπο της χρονιάς για το Time
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επελέγη ως πρόσωπο της χρονιάς 2015 από το αμερικανικό περιοδικό Time, το οποίο χαιρετίζει την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που παρουσιάσθηκαν στην Ευρώπη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η Νάνσι Γκιμπς διευθύντρια έκδοσης του Time, υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της την αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ στην ελληνική κρίση και στην μεταναστευτική κρίση, καθώς και την απάντησή της στην απειλή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.


Η Μέρκελ επικράτησε στον κατάλογο των φιναλίστ για τον τίτλο του προσώπου της χρονιάς, στον οποίο περιλαμβάνονταν επίσης ο Αμερικανός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήρθε τρίτος, και ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι, ο οποίος ήρθε δεύτερος.

 

Στη λίστα του περιοδικού περιλαμβάνονται επίσης οι ακτιβιστές του κινήματος Black Lives Matter, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο διευθύνων σύμβουλος του Uber Τράβις Καλάνικ, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί και η Κέιτλιν Τζένερ.

 

Την περασμένη χρονιά «πρόσωπα της χρονιάς είχαν ανακηρυχθεί από το περιοδικό οι Ebola Fighters, που εργάστηκαν ενάντια στην πιο θανατηφόρα επιδημία του Έμπολα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.