ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Αστυνομικοί δολοφονούν φυλακισμένο Αφροαμερικανό (video)

17:29 - 09 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Αστυνομικοί δολοφονούν φυλακισμένο Αφροαμερικανό (video)
Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας των φυλακών του Σικάγο στις ΗΠΑ όπου τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί φαίνεται να κακοποιούν έναν αφροαμερικανό μέχρι θανάτου.

Το βίντεο κυκλοφόρησε μετά από ομοσπονδιακή έρευνα που αφορούσε την κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικούς.

 

Το συγκεκριμένο απόσπασμα  δείχνει αξιωματικούς να χρησιμοποιούν Taser για να ακινητοποιήσουν έναν ήδη φυλακισμένο άντρα, μετά να παλεύουν και τελικά να τον δένουν με χειροπέδες.

 

Στη συνέχεια ο άτυχος αφροαμερικανός που ονομαζόταν Coleman, μεταφέρθηκε στο Κοινοτικό Νοσοκομείο, όπου η αστυνομία δήλωσε ότι έγινε ξαφνικά "βίαιος" και έπρεπε και πάλι να ακινητοποιηθεί με το Taser αλλά και με ένα κλομπ!

 

Ο Coleman πέθανε στο νοσοκομείο, αφού σύμφωνα με την  νεκροψία, υπέστη μια σοβαρή αντίδραση σε ένα αντιψυχωσικό φάρμακο.

 

Η έκθεση του ιατροδικαστή έδειξε επίσης τουλάχιστον 50 σοβαρά τραύματα, αρκετούς μώλωπες και γρατζουνιές ενώ είχε και ένα κάταγμα πλευρού.

 

Στις εκθέσεις τους, οι αστυνομικοί είπαν ότι ο Coleman ήταν «μη συνεργάσιμος» και «επιθετικός» και ότι φοβήθηκαν για την ασφάλεια τους και την ασφάλεια του προσωπικού του νοσοκομείου.

 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Αστυνομικής Ανασκόπησης (IPRA), ένας πολιτικός οργανισμός που αναλαμβάνει την εξέταση των καταγγελιών που αφορούν κατάχρηση από πλευράς της αστυνομίας, έκλεισε την έρευνά της τον Νοέμβριο του 2014, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες των αστυνομικών ως "δικαιολογημένες"

 

Ο Coleman, 38 ετών, συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2012, μετά την επίθεση προς τους γονείς του κατά τη διάρκεια ενός ψυχωσικού επεισόδιου.

 

Ο άρρωστος άντρας χτύπησε με γροθιές και κλοτσιές την 69χρονη μητέρα του. Αν και οι γονείς του αρνήθηκαν να τον καταγγείλουν, ο Coleman συνελήφθη και χρεώθηκε με κακούργημα ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν έφτυσε έναν αστυνομικό.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.