ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Ο Εμρά Ερντογάν στον κατάλογο των «παγκόσμιων τρομοκρατών»

23:57 - 09 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Εμρά Ερντογάν στον κατάλογο των «παγκόσμιων τρομοκρατών»
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακήρυξε «παγκόσμιο τρομοκράτη» τον Εμρά Ερντογάν, Γερμανό υπήκοο, αναφέροντας πως είχε ενταχθεί και πολέμησε στις τάξεις των οργανώσεων Αλ Κάιντα και Αλ Σεμπάμπ.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματικούς, ο Ερντογάν εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών στην Γερμανία για ένταξη του σε εξτρεμιστικές οργανώσεις στο Πακιστάν και τη Σομαλία και διότι είχε διατυπώσει τηλεφωνικά την, ψευδή, απειλή διάπραξης επιθέσεων στο Πακιστάν και την Γερμανία τον Νοέμβριο του 2010.


Ο "τρομοκράτης" δεν έχει καμιά συγγενική σχέση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.


«Ο Ερντογάν, Γερμανός υπήκοος, γεννημένος στην Τουρκία, στρατολογούσε ξένους τρομοκράτες, πήρε μέρος σε μάχες και συγκέντρωνε πόρους και για τις δύο οργανώσεις», υπογράμμισε το αμερικανικό ΥΠΕΞ, αναφερόμενο στις ισλαμιστικές οργανώσεις Αλ Κάιντα και Αλ Σεμπάμπ.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ερντογάν εκπαιδεύτηκε στις τάξεις της Αλ Σεμπάμπ και συμμετείχε σε επιθέσεις στην Κένυα και στην Ουγκάντα πριν συλληφθεί στο Νταρ ες Σαλάμ της Τανζανίας και εκδοθεί στη Γερμανία.

 

Ο  κατάλογος των «παγκόσμιων τρομοκρατών» σημαίνει ότι αυτόματα απαγορεύεται στους Αμερικανούς να πραγματοποιούν οποιαδήποτε συναλλαγή με αυτόν και δεσμεύει τυχόν περιουσιακά του στοιχεία που βρίσκονται σε περιοχές δικαιοδοσίας των ΗΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:29 - 09 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.