ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός στη Γενεύη: Ψάχνουν για ύποπτους τρομοκράτες

16:28 - 10 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Συναγερμός στη Γενεύη: Ψάχνουν για ύποπτους τρομοκράτες
Οι ελβετικές αρχές αύξησαν το επίπεδο του συναγερμού καθώς έχουν πληροφορίες για την παρουσία στην περιοχή τεσσάρων υπόπτων για τρομοκρατία.

 

 

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για τέσσερις άνδρες που σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

 

«Με βάση πληροφορίες που έλαβε, η αστυνομία της Γενεύσης αύξησε το επίπεδο επιφυλακής της και τον αριθμό των αστυνομικών που περιφρουρούν καίρια σημεία της πόλης», δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Γενεύης στο Reuters.


Οι αρχές της Γενεύης έλαβαν ειδοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης από τη Συνομοσπονδία για ύποπτα άτομα που μπορεί να βρίσκονται στη Γενεύη ή στην περιφέρειά της. Έρευνες διεξάγονται σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες προκειμένου τα άτομα αυτά να εντοπιστούν και να συλληφθούν", ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας ότι δεν θα δώσει άλλες διευκρινίσεις για "επιχειρησιακούς λόγους".


Η Γενεύη είναι η έδρα περίπου 30 διεθνών οργανισμών και η ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ. Η παρουσία σήμερα αυξημένου αριθμού φρουρών στο Μέγαρο των Εθνών, ορισμένοι από τους οποίους είναι εξοπλισμένοι με αυτόματα τουφέκια, είναι ένα ιδιαίτερα σπάνιο μέτρο που λαμβάνεται στο κτίριο αυτό. Φρουρός στην έδρα του ΟΗΕ είπε ότι οι ελβετικές αρχές αναζητούν "τέσσερις άνδρες" που πιστεύεται ότι βρίσκονται στην περιοχή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.