ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσέχος πρόεδρος: Η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει δεκτή στην Ε.Ε.

19:33 - 10 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Τσέχος πρόεδρος: Η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει δεκτή στην Ε.Ε.
Η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο Πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, επικρίνοντας την προσέγγιση μεταξύ ΕΕ και Άγκυρας μετά την πρόσφατη κοινή διάσκεψη κορυφής για την αναχαίτιση της προσφυγικής κρίσης

"Νομίζω ότι η Τουρκία είναι πράγματι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά μερικές φορές συμπεριφέρεται σαν να είναι περισσότερο σύμμαχος του Ισλαμικού Κράτους. Απομακρύνει το πετρέλαιο από τη Συρία, το οποίο χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές"  δήλωσε ο Ζέμαν στην τσεχική εφημερίδα Parlamentni Listy.

 

Ο Ζέμαν επέκρινε ακόμα το σχέδιο της ΕΕ να χορηγήσει € 3.000.000 προκειμένου να βοηθήσει την Τουρκία να σταματήσει τις προσφυγικές ροές, σε αντάλλαγμα με την επιτάχυνση των συνομιλιών ένταξης και τη χορήγηση δικαιώματος εισόδου στην ΕΕ χωρίς βίζα για τους Τούρκους πολίτες.


"Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, πριν καταρρεύσει, επίσης κατέβαλε χρήματα στους βαρβάρους προκειμένου να μην παραβιάζουν το έδαφός της," φέρεται να είπε ο Ζέμαν στην εφημερίδα Πράγα.


Δήλωσε, ακόμα, ότι η Τουρκία είναι σε καλύτερη θέση να υποδεχθεί τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί, διότι η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας μοιράζεται την ίδια τη θρησκεία μαζί τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.