ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβιβαστική συμφωνία για τη Δανία και τη europol

19:37 - 11 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Συμβιβαστική συμφωνία για τη Δανία και τη europol
Η Δανία θα επιδιώξει να συνάψει μια συμβιβαστική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα επιτρέπει κάποια συνεργασία με τη διασυνοριακή αστυνομική υπηρεσία Europol, δήλωσε ο πρωθυπουργός της, μετά την απόρριψη από τους Δανούς ψηφοφόρους μιας πιο δεσμευτικής συμφωνίας σε δημοψήφισμα την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε πως η Κοπεγχάγη επιδιώκει να συνάψει την ερχόμενη χρονιά αυτό που στην ιδιόλεκτο της ΕΕ είναι γνωστό ως "παράλληλη συμφωνία", η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει κάποια συνεργασία με τη Europol.


Μιλώντας σε Δανούς δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες έπειτα από συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Ράσμουσεν κατέστησε σαφές πως οι όποιες νέες διευθετήσεις θα είναι κάτι πολύ λιγότερο από αυτό που θα γινόταν αν οι Δανοί είχαν ψηφίσει "Ναι" στο δημοψήφισμα.


"Το μήνυμα για εμένα εδώ σήμερα ήταν πως μια παράλληλη συμφωνία δεν μπορεί να είναι μια συμφωνία που δίνει πλήρη συμμετοχή της Δανίας στην Ευρώπη όπως την ξέρουμε σήμερα", δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.