ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιοδοξία για τη δυναμική της γερμανικής βιομηχανίας

14:52 - 02 Ιαν 2007 | Ειδήσεις
Σαφώς αισιόδοξοι είναι οι Γερμανοί επιχειρηματίες για την πορεία της οικονομίας της χώρας το 2007. Ο μέσος όρος του δείκτη RBS/BME (ΕΜΙ), που αποτυπώνει τις εκτιμήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών των επιχειρήσεων για τη δυναμική της οικονομίας, αναρριχήθηκε το 2006 στις 58,1 μονάδες, επίπεδο που είναι υψηλότερο και από εκείνο του 2000, χρονιά κατά την οποία είχε σημειωθεί εκρηκτική ανάπτυξη στη Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά στο Δεκέμβριο, ο δείκτης ΕΜΙ αναρριχήθηκε στο υψηλό εξαμήνου. Με βάση και τα στοιχεία αυτά, οι ειδικοί του ινστιτούτου εκτιμούν πως η πορεία της γερμανικής βιομηχανίας θα είναι άκρως θετική μέσα στο 2007 και ότι με σχετική ευκολία θα ξεπεράσει τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στην κατανάλωση η αύξηση των εγχώριου ΦΠΑ κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες.

    Η εκτίμηση αυτή βασίζεται και στο γεγονός ότι οι παραγγελίες που είχαν δοθεί μέχρι τα τέλη της χρονιάς στις περίπου 400 επιχειρήσεις, που παίρνουν μέρος στη μηνιαία σφυγμομέτρηση του NTC, ήταν αισθητά αυξημένες, με αποτέλεσμα να έχουν προγραμματίσει για φέτος αύξηση της παραγωγής τους και των θέσεων εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης ΕΜΙ αναρριχήθηκε το Δεκέμβριο στις 59,4 μονάδες, από τις 58,3 που ήταν το Νοέμβριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πως δε θα ξεπερνούσε τις 58,8 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.