ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντάρτες Ελεύθερου Συριακού Στρατού: Δε μας στηρίζει η Ρωσία

19:21 - 14 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Αντάρτες Ελεύθερου Συριακού Στρατού: Δε μας στηρίζει η Ρωσία
Αντάρτες της οργάνωσης Ελεύθερος Συριακός Στρατός, η οποία πολεμάει στη δυτική Συρία εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, διέψευσαν σήμερα ότι δέχονται οποιαδήποτε υποστήριξη από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία

Οι αντάρτες τόνισαν ακόμα ότι αντιθέτως, συνεχίζει να τους πλήττει, διαψεύδοντας τις δηλώσεις ενός Ρώσου στρατηγού επί του θέματος.

 

Πάντως μια άλλη συμμαχία ένοπλων οργανώσεων που σχηματίστηκε πρόσφατα και στην οποία συμμετέχουν αντάρτες που λένε ότι ανήκουν στον ΕΣΣ, ανέφερε πως οι δυνάμεις της ωφελήθηκαν έμμεσα από τις ρωσικές επιδρομές κατά τη διάρκεια μαχών με άλλες παρατάξεις ανταρτών, περιλαμβανομένου του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα). Και αυτή η συμμαχία ωστόσο διέψευσε πως δέχεται απευθείας υποστήριξη από τη ρωσική ΠΑ.

 

Τις συγκεκριμένες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βαλέρι Γκερασίμοφ, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, ο οποίος υποστήριξε πως η ρωσική ΠΑ διεξάγει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές καθημερινά για να υποστηρίξει μαχητές του ΕΣΣ που πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

 

Ο Γκερασίμοφ είπε ακόμη, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πως ο αριθμός των μονάδων του ΕΣΣ «αυξάνεται συνεχώς» και ότι τους παρέχονται όπλα, πυρομαχικά και υποστήριξη σε υλικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.