ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκ: 350 βρέφη μπορεί να μολύνθηκαν με φυματίωση από νοσοκόμα!

17:59 - 15 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Σοκ: 350 βρέφη μπορεί να μολύνθηκαν με φυματίωση από νοσοκόμα!
Πάνω από 1.000 άτομα, μεταξύ των οποίων 350 βρέφη, μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό της φυματίωσης από μία μολυσμένη νοσοκόμα που εργαζόταν στο μαιευτήριο της Santa Clara Valley Medical Center της Καλιφόρνια.

Τα βρέφη θα πρέπει τώρα να βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση προκειμένου να μην εκδηλώσουν σημάδια της ασθένειας.


Σύμφωνα με το νοσοκομείο εκτός από τα 350 βρέφη, 308 εργαζόμενοι και 368 γονείς, κυρίως μητέρες, ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στη φυματίωση μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

 

Οι υπάλληλοι του Κέντρου ανέφεραν ότι εντόπισαν όλους τους ασθενείς, τα μέλη του προσωπικού και των επισκέπτες που είχαν επισκεφτεί το νοσοκομείο και έχουν συνεχή επικοινωνία μαζί τους.

 

 

"Αν και ο κίνδυνος μόλυνσης είναι χαμηλός,  οι συνέπειες της φυματίωσης σε βρέφη μπορεί να είναι σοβαρές. Γι 'αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε εκτεταμένες δοκιμές και να ξεκινήσουμε προληπτικές θεραπείες για αυτά τα βρέφη, το συντομότερο δυνατόν ", δήλωσε ο Δρ Stephen Harris, πρόεδρος της Παιδιατρικής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση Τύπου.

 

Η νοσοκόμα, της οποίας το όνομα δεν αποκαλύφθηκε τέθηκε σε άδεια πριν η διάγνωση της επιβεβαιωθεί.

 

Η γυναίκα είχε υποβληθεί σε δοκιμή για τη φυματίωση, τον Σεπτέμβριο 2015 και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ωστόσο, ο γιατρός της νοσοκόμας ανακάλυψε τη φυματίωση σε μια ακτινογραφία.

 

Η φυματίωση μπορεί να μεταδοθεί από το ένα άτομο στο άλλο μέσω του αέρα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αδυναμία, πόνος στο στήθος, κόπωση, ρίγη και πυρετό, μεταξύ άλλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.