ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Ο Ολάντ ξεπέρασε τον Σαρκοζί σε δημοφιλία

22:07 - 15 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Γαλλία: Ο Ολάντ ξεπέρασε τον Σαρκοζί σε δημοφιλία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεπέρασε τον προκάτοχό του Νικολά Σαρκοζί, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2012 σε θετικές γνώμες, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Το 45% όσων ερωτήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της δημοσκόπησης εξέφρασε «καλή γνώμη» για τον πρόεδρο που ανήκει στο Σοσιαλιστικό κόμμα (Parti Socialiste, PS) τον Δεκέμβριο, ποσοστό αυξημένο κατά 14% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ποσοστό των πολιτών που εξέφρασε θετική γνώμη για τον ηγέτη του κόμματος.

 

Οι Ρεπουμπλικάνοι (Les Républicains) περιορίστηκε στο 35% (-2% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο)


Ο Φρεντερίκ Νταμπί, ανώτερο στέλεχος του Ifop, διέβλεψε «ένα σημείο καμπής στη δημόσια διαμάχη» των ηγετών των δύο παραδοσιακών παρατάξεων εξουσίας της Γαλλίας.


Αρκετές δημοσκοπήσεις έχουν καταγράψει τη θεαματική άνοδο του ποσοστού δημοφιλίας του Ολάντ —που βρισκόταν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα— μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου. Τα μέσα ενημέρωσης εξήραν τον τρόπο που ο πρόεδρος της Γαλλίας αντιμετώπισε τις πιο αιματηρές επιθέσεις στη γαλλική επικράτεια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Ο Ολάντ, ο οποίος για μεγάλο διάστημα ήταν ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος στην μεταπολεμική ιστορία της Γαλλίας, πιστώθηκε επίσης την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα COP21 στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα. Το PS διατήρησε την εξουσία στις πέντε από τις 13 περιφέρειας στις εκλογές της Κυριακής, περισσότερες από ό,τι αναμενόταν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.