ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λουξεμβούργο: Η Τουρκία δεν έκανε τίποτα για να μειώσει την προσφυγική ροή

15:42 - 17 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Λουξεμβούργο: Η Τουρκία δεν έκανε τίποτα για να μειώσει την προσφυγική ροή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βλέπει τηνΤουρκία να έχει καταφέρει να μειώσει τις αναχωρήσεις των μεταναστών για τα ελληνικά νησιά, δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή συμφωνίας ότι θα το πράξει.

 

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

 

Η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου αναφέρει ότι περίπου 4.000 άτομα την ημέρα φεύγουν από την Τουρκία, μετά τη συμφωνία της 29ης Νοέμβρη δηλαδή υπάρχει μια «μικρή μείωση» από τις 5.000-6.000 που υπήρχαν νωρίτερα τον Δεκέμβριο.

 

Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο ότι οφείλεται στη δράση των τουρκικών αρχών.

 

"Η μείωση αυτή μπορεί, ωστόσο, να αποδοθεί σε άλλους παράγοντες," αναφέρει η έκθεση η οποία έφτασε στους ηγέτες της ΕΕ ενόψει της σημερινής συνόδου στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθούν οι προσπάθειες για την αναχαίτιση της μεταναστευτικής κρίσης.

 

Σύμφωνα με τον οργανισμό Frontex η Ελλάδα δήλωσε περίπου 108.000 αφίξεις κατά το μήνα Νοέμβριο περίπου δηλαδή το μισό ποσοστό από τον Οκτώβριο. Αυτό συνέβη λόγω των καιρικών συνθηκών που έχουν επιδεινωθεί.

 

Ο Νταβούτογλου συναντήθηκε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και άλλους ηγέτες μερικά πριν από την κύρια σύνοδο κορυφής για να συζητήσουν ένα πιθανό τρόπο μεταφοράς απ' ευθείας από την Τουρκία Σύρων προσφύγων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.