ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Ικανοποιημένοι οι πολίτες από την προσφυγική πολιτική της Μέρκελ

16:58 - 18 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Γερμανία: Ικανοποιημένοι οι πολίτες από την προσφυγική πολιτική της Μέρκελ
Ικανοποιημένοι από την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζονται οι Γερμανοί σε ποσοστό 42% σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι Χριστιανοδημοκράτες εμφανίζουν μία μικρή άνοδο στα ποσοστά τους ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φθάνει στο 10%.


Η δημοσκόπηση έγινε από την Infratest-dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η στήριξη στην προσφυγική πολιτική της κυρίας Μέρκελ αυξήθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από τον περασμένο μήνα, ωστόσο το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει λίγο έως καθόλου ικανοποιημένο.

 

Η μεγαλύτερη στήριξη έρχεται για την κυβέρνηση από τους ψηφοφόρους των Πρασίνων, με 68%, ενώ η μικρότερη από εκείνους της AfD, με 98% αρνητικές απόψεις.


Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, CDU/CSU κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο 38%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν μία μονάδα και βρίσκονται στο 24%. Ακολουθούν με 10% οι Πράσινοι και η AfD, ενώ η Αριστερά παραμένει στο 8% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο 4%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.