ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Μειώσεις φόρων στον προϋπολογισμό το 2016

16:00 - 20 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Ιταλία: Μειώσεις φόρων στον προϋπολογισμό το 2016
Αρκετές μειώσεις φόρων περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός για το 2016 που ενέκρινε η κάτω βουλή της Ιταλίας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δοθεί και το "πράσινο φως" και από τη Γερουσία μέχρι το τέλος του έτους.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει προτείνει την μείωση φόρου στις κύριες κατοικίες, τη μείωση ορισμένων εισφορών στις επιχειρήσεις και την αύξηση των δαπανών στο πολιτισμό και την ασφάλεια, προκειμένου να καταπολεμηθεί η τσιχζντιστική απειλή στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση του Ρέντσι αύξησε την περασμένη εβδομάδα τον στόχο του ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ, ποσοστό υψηλότερο από το 2,2% για το οποίο είχε δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πριν την αύξηση του ελλείμματος, η ΕΕ είχε πει πως τα σχέδια της Ιταλίας κινδυνεύουν να παραβιάσουν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η τελική απόφασή της ως προς το αν θα το εγκρίνει ή όχι, θα ληφθεί την άνοιξη του 2016.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο, ο Ρέντσι είπε πως σχεδιάζει να κατευθύνει κρατικούς πόρους σε υποτροφίες, στην ανάπτυξη των φτωχών αστικών περιοχών αλλά και στην παροχή χρήματος σε 18χρονους για να τα ξοδέψουν σε θεατρικές παραστάσεις και εισιτήρια συναυλιών.

Η Ιταλία πιέζει επίσης την ΕΕ να αφήσει τη χώρα να εξαιρέσει τις δαπάνες για το προσφυγικό από τον υπολογισμό του ελλείμματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.