ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MarketWatch: Το συντριπτικό ποσοστό του παγκόσμιου χρήματος είναι σε ομόλογα

14:34 - 21 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
MarketWatch: Το συντριπτικό ποσοστό του παγκόσμιου χρήματος είναι σε ομόλογα
Περίπου 80,9 τρισ. δολάρια είναι αυτή τη στιγμή τα χαρτονομίσματα, τα κέρματα και οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες, με το ποσό αυτό να φαίνεται αμελητέο μπροστά στα τετράκις εκατομμύρια που υπάρχουν σε άλλες μορφές χρήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν ορίσουμε ως χρήμα το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, τον χρυσό και τα χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως τα παράγωγα, τότε θα καταλάβουμε ότι τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα αποτελεί ένα πολύ μικρό ποσοστό του παγκόσμιου χρήματος.

Τα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύονται σε παράγωγα, αφορούν συνολικά 1,2 τετράκις δολ., ενώ οι επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα είναι 7,6 τρισ. δολ.

Όσο για τα χρήματα που οφείλονται από κάθε μεμονωμένο άτομο και χώρα στον κόσμο, το γενικό σύνολο είναι 199 τρισ. δολ, με το 29% του ποσού να δανείζεται από την οικονομική κρίση του 2008, και μετά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για το σχεδόν ένα τρίτο του παγκόσμιου χρέους, ενώ ακολουθεί η Ευρώπη με 26% και η Ιαπωνία με 20%.

Η Κίνα, αν και έχει επικριθεί έντονα για το ότι η οικονομική της ανάπτυξη τροφοδοτεί το κρατικό της χρέος, οφείλει μόνο το 6% του παγκόσμιου χρέους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.