ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αμερικανικές αρχές απαγόρευσαν σε οικογένεια να επισκεφτεί την Ντίσνεϊλαντ!

17:18 - 23 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Οι αμερικανικές αρχές απαγόρευσαν σε οικογένεια να επισκεφτεί την Ντίσνεϊλαντ!
Το περιστατικό κατήγγειλε Βρετανίδα βουλευτής

Μια βουλευτής του βρετανικού Κοινοβουλίου κατήγγειλε σήμερα ότι οι αμερικανικές αρχές απαγόρευσαν, χωρίς καμία εξήγηση, στα μέλη μιας οικογένειας Βρετανών μουσουλμάνων να επιβιβαστούν σε πτήση από το Λονδίνο για τις ΗΠΑ, όπου θα περνούσαν τις διακοπές τους στην Ντίσνεϊλαντ.


Η εντεκαμελής οικογένεια επρόκειτο να ταξιδέψει στις 15 Δεκεμβρίου για το Λος Άντζελες όπου σκόπευαν να επισκεφθούν συγγενείς τους και να πάνε στην Ντίσνεϊλαντ.


Την τελευταία στιγμή όμως, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ένα μέλος της οικογένειας, τους είπαν ότι οι αμερικανικές αρχές τους απαγόρευσαν την επιβίβαση στο αεροσκάφος. "Το γεγονός ότι ήμασταν οι μοναδικοί άνθρωποι με ασιατικά ή μουσουλμανικά χαρακτηριστικά στην ουρά και μας παρακάλεσαν να φύγουμε, ήταν αρκετά ενοχλητικό. Τα παιδιά ήταν πολύ δύσκολο να το αποδεχτούν", δήλωσε ο άντρας ο οποίος τόνισε ότι δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την απόφαση αυτή.


"Εξαιτίας των επιθέσεων στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι όλοι οι μουσουλμάνοι συνιστούν απειλή", είπε ο Μαχμούντ σε άλλη συνέντευξή του, στην εφημερίδα Guardian.

 

Επισήμανε επίσης ότι δεν τους έχουν επιστραφεί τα χρήματα που έδωσαν, δηλαδή τουλάχιστον 12.000 ευρώ για το ταξίδι τους.


Η βουλευτής ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να παρέμβει, σημειώνοντας ότι έχουν πολλαπλασιαστεί τέτοιου είδους περιπτώσεις διακρίσεων ενώ η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο και το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα μέχρι στιγμής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.