ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Συνελήφθη Λίβυα που φέρεται να σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος

18:20 - 23 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Ιταλία: Συνελήφθη Λίβυα που φέρεται να σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος
Η 45χρονη ερευνήτρια του πανεπιστημίου της Σικελίας, Khadgia Shabbi, κατηγορείται ότι έχει έρθει σε επαφή με τζιχαντιστές και έχει κάνει προπαγάνδα υπέρ της Αλ Κάιντα.

Η βορειοαφρικανή με τη λιβυκή υπηκοότητα ανακρίθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας και υπεγράφη απόφαση προσωρινής κράτησης σε βάρος της, για προτροπή σε διάπραξη τρομοκρατικών αδικημάτων.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες δεν επικύρωσε στην συνέχεια το αίτημα σύλληψης, έστω και αν βάσει των υπεύθυνων των ερευνών που διεξάχθηκαν τους περασμένους μήνες, η σαρανταπεντάχρονη φέρεται να έκανε προπαγάνδα υπέρ της Αλ Κάιντα στο διαδίκτυο και να ήταν σε επαφή με ευρωπαίους πολίτες που ήθελαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Συγγενείς της ερευνήτριας η οποία δεν πληρωνόταν από το πανεπιστήμιο αλλά από τη λιβυκή πρεσβεία, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, φέρονται να πήραν μέρος στην επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Τρίπολη της Λιβύης, το 2012.

Ο εισαγγελέας αποφάσισε μόνον ότι η ύποπτη γυναίκα θα πρέπει να παραμείνει στην πρωτεύουσα της Σικελίας, χωρίς να πρέπει, όμως, να περιορίσει τις επαφές της με πρόσωπα που ζουν στην Ιταλία ή στο εξωτερικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.