ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: Βρέθηκαν χημικά όπλα-Κατασχέθηκαν σε στρατόπεδο του ISIS

13:33 - 26 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Συρία: Βρέθηκαν χημικά όπλα-Κατασχέθηκαν σε στρατόπεδο του ISIS
Eξοπλισμό για τη χρήση χημικών όπλων και ξένης κατασκευής ιατρικό εξοπλισμό και εφόδια κατέσχεσαν οι συριακές αρχές σε ένα «στρατόπεδο τρομοκρατών» στην επαρχία Λαττάκεια, όπως μετέδωσε χθες το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Έπειτα από μια ειδική επιχείρηση, οι αρχές στην επαρχία Λαττάκεια κατέσχεσαν εξοπλισμό για την κατασκευή χημικών όπλων καθώς και ιατρικά εφόδια και εξοπλισμό τουρκικής, σαουδαραβικής και καταρικής προέλευσης που βρίσκονταν στην κατοχή τρομοκρατικών οργανώσεων σε περιοχή στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας», μετέδωσε το SANA, επικαλούμενο έναν αξιωματικό ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης.

Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011, με τον στρατό που ορκίζεται πίστη στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να μάχεται εναντίον διαφόρων ένοπλων οργανώσεων της αντιπολίτευσης και εξτρεμιστικών οργανώσεων, περιλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους.

Τον Αύγουστο του 2013, μια χωρίς προηγούμενο επίθεση με χημικά όπλα είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.300 αμάχους στη Γούτα, ένα προάστιο της πρωτεύουσας της Συρίας, της Δαμασκού. Οι αντάρτες και η κυβέρνηση είχαν αλληλοκατηγορηθεί για την επίθεση.

Μια αποστολή για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας είχε ανακοινωθεί μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Δαμασκό. Η Μόσχα είχε προτρέψει έντονα τη Δαμασκό να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο και η Συρία είχε συμφωνήσει με τη ρωσική πρόταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.