ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Προσλήψεις 8.500 δασκάλων για να διδάξουν γερμανικά σε πρόσφυγες

16:13 - 28 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Γερμανία: Προσλήψεις 8.500 δασκάλων για να διδάξουν γερμανικά σε πρόσφυγες
8.500 δασκάλους έχει προσλάβει η γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να διδάξουν γερμανικά στα παιδιά προσφύγων αφού η χώρα αναμένει την κατακόρυφη αύξηση τους.

Αυτό αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

 

Για τα περίπου 196.000 παιδιά που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να εισέλθουν στο γερμανικό σχολικό σύστημα το τρέχον έτος, έχουν δημιουργηθεί 8.264 ειδικές τάξεις» με σκοπό να βοηθήσουν τους νέους πρόσφυγες να συμβαδίσουν με τους συνομήλικούς τους, αναφέρει η Die Welt επικαλούμενη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 16 γερμανικό ομόσπονδα κρατίδια.

 

«Περίπου 8.500 επιπλέον καθηγητές έχουν προσληφθεί σε εθνικό επίπεδο» αναφέρει η εφημερίδα.

 

Αξιωματούχος της γερμανικής εκπαίδευσης ανέφερε στην εφημερίδα ότι 325.000 παιδιά σχολικής ηλικίας έφτασαν στην χώρα το 2015, εν μέσω της χειρότερης μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Στο μεταξύ η Γερμανία περιμένει πάνω από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο φέτος, ποσοστό πέντε φορές μεγαλύτερο από το 2014 με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται και η "αντοχή" αλλά και οι ικανότητες του κράτους για παροχή ασύλου σε όλους τους νεοφερμένους.

 

«Τα σχολεία και οι διοικητές εκπαίδευσης δεν έχουν έρθει ποτέ ξανά αντιμέτωποι με μια τέτοια πρόκληση» δήλωσε ο Brunhild Kurth, επικεφαλής της εκπαιδευτικής αρχής. «Πρέπει να δεχθούμε ότι αυτή η εξαιρετική κατάσταση θα γίνει κανόνας για μεγάλο χρονικό διάστημα».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.