ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη φυλακή Ρωσίδες φοιτήτριες που χρηματοδοτούσαν το Ισλαμικό Κράτος

22:38 - 29 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Στη φυλακή Ρωσίδες φοιτήτριες που χρηματοδοτούσαν το Ισλαμικό Κράτος
Το Περιφερειακό Στρατιωτικό Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο Ρωσίδες φοιτήτριες καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών γιατί έστελναν χρήματα στο Ισλαμικό Κράτος

Η Σαΐντα Καλίκοβα, 24 ετών, και η Έλενα Αρσακάνοβα καταδικάστηκαν από το στρατιωτικό δικαστήριο της περιοχής της Μόσχας σε κάθειρξη πέντε ετών και έξι μηνών και πέντε ετών και τριών μηνών αντίστοιχα.


Οι δύο Ρωσίδες κρίθηκαν ένοχες διότι «μετέφεραν χρήματα σε τρομοκράτες» του Ισλαμικού Κράτους, είπε η Γίρνοβα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος των χρημάτων που έδωσαν.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι κοπέλες πωλούσαν χειροποίητα αντικείμενα που κατασκεύαζαν στο σπίτι τους, κατόπιν μετέφεραν τα χρήματα που κέρδιζαν σε «τρομοκράτες», προσέθεσε η Γίρνοβα.


Και οι δύο κατηγορούμενες ομολόγησαν την ενοχή τους σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου.


Η Σαΐντα Καλίκοβα κατηγορείται από την αστυνομία ότι μετέφερε 43.000 ρούβλια (545 ευρώ) στο Ισλαμικό Κράτος, γνωστοποίησε το αντιπολιτευόμενο κίνημα Open Russia, το οποίο ανήρτησε στον ιστότοπό του μια επιστολή της μητέρας της νεαρής γυναίκας προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.


Η Ραζιγιάτ Ισαμπέκοβα, η μητέρα της Σαΐντα υποστηρίζει ότι η κόρη της, που είχε προφυλακιστεί, σύμφωνα με την ίδια, από τον Δεκέμβριο του 2014, «αναγκάστηκε με τη βία να υπογράψει την ομολογία της» και ζήτησε από τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους να τη «σώσει» και να παρέμβει για να αποφυλακιστεί.


Ο δικηγόρος της κοπέλας, Σαμπίρ Αγκάγιεφ, όπως επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του Open Russia, δηλώνει ότι εκείνη μετέφερε τα χρήματα σε μια φίλη, χωρίς να γνωρίζει εάν εκείνη σκόπευε έπειτα να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:17 - 29 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.