ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σικάγο: Αστυνομικός αρνείται ότι σκότωσε Αφροαμερικανό

23:37 - 29 Δεκ 2015 | Ειδήσεις
Σικάγο: Αστυνομικός αρνείται ότι σκότωσε Αφροαμερικανό
Ένας λευκός αστυνομικός από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε αθώος για τη δολοφονία Αφροαμερικανού με 16 σφαίρες το 2014.

Ο αστυνομικός Τζέισον Βαν Ντάικ από το Σικάγο που σκότωσε έναν Αφροαμερικανό έφηβο πέρυσι, δήλωσε σήμερα ότι είναι αθώος στις κατηγορίες σε βάρος για ανθρωποκτονία, ενώ ο δήμαρχος Ραμ Εμάνιουελ διέκοψε πρόωρα τις διακοπές του έπειτα από ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

 

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και έδειχνε τον αστυνομικό να πυροβολεί τον νεαρό Αφροαμερικανό, οδήγησε στην παραίτηση του δημάρχου αλλά και μαζικές διαδηλώσεις.

 

Το θύμα του αστυνομικού, ένας 17χρονος τότε νεαρός, συνελήφθη να έχει στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

 

Ο αστυνομικός από το Σικάγο αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες για φόνο και μία κατηγορία για ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσιο αξίωμα, καθώς σκότωσε τον Λάγκουαν Μακντόναλντ, 17 ετών, τον Οκτώβριο του 2014. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου δήλωσε ότι ο πελάτης του ενδέχεται να καταθέσει αίτημα αλλαγής του δικαστηρίου όπου θα διεξαχθεί η δίκη του.


Στο μεταξύ, διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν μπροστά από το γραφείο του εισαγγελέα στην κομητεία Κουγιαχόγκα στο Κλίβελαντ σήμερα, μία ημέρα αφού σώμα ενόρκων αποφάσισε να μην ασκήσει διώξεις σε δύο λευκούς αστυνομικούς σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό το 2014 του Ταμίρ Ράις, ενός 12χρονου αγοριού που έπαιζε με ένα ψεύτικο πιστόλι σε ένα πάρκο. Ο Ράις ήταν Αφροαμερικανός.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.