ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Charlie Hebdo: «Ένα χρόνο μετά: Ο δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος»

10:51 - 04 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Charlie Hebdo: «Ένα χρόνο μετά: Ο δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος»
Προκλητικό το σκίτσο του πρωτοσέλιδου του τελευταίου ειδικού τεύχους του Charlie Hebdo που κυκλοφορεί την Τετάρτη, ένα χρόνο μετά το μακελειό στα γραφεία του από τα αδέρφια Σερίφ και Σαΐντ Κουασί.

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό θυμάται την τραγική επίθεση που δέχθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2015 η οποία κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και 8 άτομα από το προσωπικό του.

 

Στην ειδική έκδοση, που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα μόνο στην Γαλλία και σε δεκάδες χιλιάδες άλλα σε ολόκληρο τον κόσμο, θα συμπεριλαμβάνεται και μία συλλογή από τα καρτούν των 5 καλλιτεχνών του που σκοτώθηκαν στην μοιραία επίθεση.

 

Το πρωτοσέλιδο του περιοδικού απεικονίζει έναν γενειοφόρο άντρα ο οποίος με χέρια αιματοβαμμένα και ένα καλάσνικοφ στον ώμο τρέχει με το βλέμμα του να πλημμυρίζει από μίσος και οργή.

 

Ο Laurent Sourisseau που ανέλαβε την διοίκηση του εβδομαδιαίου περιοδικού μετά το χτύπημα, υπερασπίζεται την εκκοσμίκευση, ενώ ασκεί δριμεία επίθεση στους «φανατικούς που κακοποιούνται από το Κοράνι» και στρέφεται και κατά άλλων θρησκειών που επιθυμούσαν τον «θάνατο» του περιοδικού επειδή «τολμούσε να γελά με την θρησκεία» μέσω του editorial του.

 

Διάφορες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν στη Γαλλία με αφορμή τον ένα χρόνο από το μακελειό στο Charlie Hebdo, αλλά και στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ όπου έχασαν την ζωή τους 17 άνθρωποι.

 

Η Γαλλία συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά και την τρομοκρατική επίθεση τον περασμένο Νοέμβρη που κόστισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμα στους δρόμους προστατεύοντας δημόσια κτίρια και θρησκευτικούς χώρους.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:57 - 04 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.