ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Τρεις νεκροί σε επιχειρήσεις κατά Κούρδων ανταρτών

14:54 - 04 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Τουρκία: Τρεις νεκροί σε επιχειρήσεις κατά Κούρδων ανταρτών
Δύο άμαχοι και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις επικεντρώνονται στα αστικά κέντρα κατά μήκος της περιοχής αυτής, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους

Μία νεαρή μητέρα τριών παιδιών σκοτώθηκε και ένας ακόμα τραυματίστηκε όταν ένας όλμος έπεσε στο σπίτι τους στον τομέα Σουρ, στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, το Ντιγιάρμπακιρ, ανέφεραν αργά χθες οι πηγές αυτές.


Στην πόλη Σιλώπη, ανατολικά του Ντιγιάρμπακιρ, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία και το Ιράκ, ένας άνδρας σκοτώθηκε από πυρά και η σύζυγός του και άλλοι πέντε συγγενείς τραυματίστηκαν όταν επιχείρησαν να βγουν από το σπίτι τους, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.


Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε επίθεση με βόμβα που εξαπέλυσαν μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Σουρ, αργά χθες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου.


Στον ιστορικό τομέα Σουρ, που περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNSESCO, έχει επιβληθεί ολοήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 2 Δεκεμβρίου καθώς ο στρατός προσπαθεί να εκδιώξει τους μαχητές του PKK που έχουν ανοίξει ορύγματα.

 

Η βία στον 30ετή πόλεμο με το PKK αναζωπυρώθηκε τον Ιούλιο μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών. Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα υπάρξει ανάπαυλα στη στρατιωτική εκστρατεία η οποία, είπε, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 3.000 μαχητών το 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.