ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα αμερικανικά ακίνητα προσελκύουν τους ξένους επενδυτές το 2016

17:33 - 04 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Τα αμερικανικά ακίνητα προσελκύουν τους ξένους επενδυτές το 2016
Περισσότεροι ξένοι επενδυτές αναμένεται να τοποθετήσουν κεφάλαια στην αμερικανική αγορά ακινήτων φέτος σε σχέση με το 2015, με την Νέα Υόρκη να παραμένει κορυφαία αγορά παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής Ένωσης Ξένων Επενδυτών στην Αγορά Ακινήτων (Association of Foreign Investors in Real Estate - AFIRE).

Όπως τονίζει το Bloomberg, το 64% των ερωτηθέντων τόνισε πως προτίθεται να προχωρήσει σε μέτριες ή και μεγάλες αυξήσεις των επενδύσεών τους σε αμερικανικά ακίνητα φέτος, ενώ το 31% αναμένεται να διατηρήσει τις εκμεταλλεύσεις του ή να επανεπενδύσει χρήματα από πωλήσεις, σε άλλα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία. Κανείς από τους συμμετέχοντες δε σχεδιάζει μεγάλη μείωση στις επενδύσεις του.

«Αυτή είναι πολύ ισχυρή ανταπόκριση», ανέφερε ο Jim Fetgatter, διευθύνων σύμβουλος της AFIRE με έδρα την Ουάσινγκτον, της οποίας τα μέλη έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αξίας δύο τρισ. δολαρίων παγκοσμίως. Η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας, η ύφεση στη Βραζιλία και η προσφυγική κρίση της Ευρώπης υπογράμμισαν στους διεθνείς επενδυτές πως «οι ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή, είναι πραγματικά το πιο ασφαλές μέρος για να πάνε».

Οι ξένες αγορές ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκτοξευτεί από τη χρηματοπιστωτική κρίση, αγγίζοντας τα 87,3 δισ. δολάρια σε ολοκληρωμένες συμφωνίες κατά το περασμένο έτος, από κάτω των πέντε δισ. δολαρίων το 2009. Επενδυτές από Καναδά, Ασία, Ευρώπη και Αυστραλία έχουν αγοράσει μερίδια σε κάθε είδους ακίνητο, αναζητώντας τις υψηλότερες αποδόσεις.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν βρεθεί πρώτες στην κατάταξη των χωρών με τις καλύτερες ευκαιρίες για ανατιμήσεις το 2016. Ακολουθούν οι Βραζιλία, Ισπανία, Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την έρευνα του AFIRE.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.