ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όσμπορν: «Επικίνδυνο κοκτέιλ» απειλών το 2016

17:29 - 07 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Όσμπορν: «Επικίνδυνο κοκτέιλ» απειλών το 2016
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν προειδοποίησε σήμερα ότι η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «επικίνδυνο κοκτέιλ» απειλών από το εξωτερικό, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάζει κανείς ύστερα από δύο χρόνια ισχυρής ανάπτυξης.

Ο Όσμπορν, τον οποίο ο πρωθυπουργός Ντείβιντ Κάμερον έχει κατονομάσει ως πιθανό διάδοχό του, δηλώνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει αντιξοότητες από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα, τη Βραζιλία και τη Ρωσία, τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών.


«Η οικονομία έχει υποχωρήσει χαμηλότερα στη λίστα πολλών ανθρώπων με τις καθημερινές τους ανησυχίες. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι ο κόσμος πιστεύει ότι ‘το θέμα έκλεισε’», αναφέρει ο Όσμπορν, σε αποσπάσματα της ομιλίας που θα εκφωνήσει αργότερα σήμερα στο Κάρντιφ.


«Αυτή η χρονιά ανοίγει με ένα επικίνδυνο κοκτέιλ νέων απειλών», προσθέτει ο Όσμπορν. «Μπήκαμε πριν από μόλις επτά ημέρες στη νέα χρονιά και ήδη έχουμε ανησυχητικές ειδήσεις για υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών σε όλο τον κόσμο, την επιβράδυνση στην Κίνα (και) σοβαρά προβλήματα στη Βραζιλία και τη Ρωσία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.