ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FBI: Δύο συλλήψεις για τρομοκρατία στις ΗΠΑ

14:57 - 08 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
FBI: Δύο συλλήψεις για τρομοκρατία στις ΗΠΑ
Το FBI προχώρησε στη σύλληψη δύο Ιρακινών προσφύγων σε Τέξας και Καλιφόρνια, με την κατηγορία ότι σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και ότι μεταφέρουν όπλα για τους τζιχαντιστές.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, ένας 23χρονος νεαρός άντρας, είναι κάτοικος του Σακραμέντο από τον Ιανουάριο του 2014 ενώ και οι δύο κατηγορούνται για παροχή ψευδών πληροφοριών για τις σχέσεις τους με αυτό που χαρακτηρίζεται ως διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις.

 

Ωστόσο κανείς από τους δύο άντρες δεν κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό την πραγματοποίηση επίθεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Στο Σακραμέντο, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε πως ο Άους Μοχάμεντ Γιούνις Αλ-Τζαγιάμπ, 23 ετών, ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2012 ως πρόσφυγας από τη Συρία.

 

Ο βοηθός κυβερνήτης του Τέξας Νταν Πάτρικ, Ρεπουμπλικανός του Κόμματος του Τσαγιού (Tea Party), επικαλέστηκε τη σύλληψη στο Χιούστον ως έναν από τους λόγους για τους οποίους το Τέξας θέλει να εμποδίσει την επανεγκατάσταση σύρων προσφύγων.

 

Στην Καλιφόρνια, ο Αλ-Τζαγιάμπ συνελήφθη την Πέμπτη με κατηγορίες για ψευδή δήλωση, περιλαμβανομένης της διεθνούς τρομοκρατίας, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

 

Ο δικηγόρος των ΗΠΑ για το Σακραμέντο, Μπέντζαμιν Βάγκνερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Αλ-Τζαγιάμπ σχεδίαζε επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

"Αν και αποτελούσε μια εν δυνάμει απειλή ασφαλείας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σχεδίαζε οποιεσδήποτε τρομοκρατικές ενέργειες σε αυτή τη χώρα", είπε ο Βάγκνερ.

 

Στη μήνυσή του το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) αναφέρει πως ο Αλ-Τζαγιάμπ είπε ψέματα για το ταξίδι του στη Συρία και για το ότι ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης την υποστήριξή του για αυτό που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει τρομοκρατικές ομάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.