ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάμπριελ: Μηδενική ανοχή σε σεξουαλικές επιθέσεις

18:30 - 08 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Γκάμπριελ: Μηδενική ανοχή σε σεξουαλικές επιθέσεις
Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας αναφέρομενος στις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, υποσχέθηκε μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκληματικότητα και σεξουαλικές επιθέσεις.

 Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την ίδια ώρα, καταγράφεται ο αυξημένος φόβος, ειδικότερα των γυναικών αλλά και όλων των Γερμανών.


«Το κράτος πρέπει να παραμείνει ισχυρό και ικανό για δράση. Το οφείλουμε στους Γερμανούς και στην κυρίαρχη πλειοψηφία των ευπρεπών προσφύγων», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ στην «Bild» και τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όσοι ζητούν άσυλο και προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις, ακόμη και να φυλακίζονται εκεί. «Γιατί να πρέπει οι Γερμανοί φορολογούμενοι να πληρώνουν το διάστημα φυλάκισης αλλοδαπών που εγκληματούν;», διερωτήθηκε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.


Στον απόηχο των επιθέσεων στην Κολωνία και των στοιχείων που έρχονται στη δημοσιότητα, το 30% των Γερμανών δηλώνει σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του ARD ότι στο εξής θα αποφεύγει τις μαζικές συγκεντρώσεις.

 

Μεταξύ των γυναικών, το ποσοστό ανεβαίνει στο 37%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 82% τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της παρακολούθησης δημόσιων χώρων με κάμερες και το 57% ζητά επαναφορά των συνοριακών ελέγχων μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αυξημένο κατά επτά μονάδες, στο 68%, είναι το ποσοστό εκείνων που εκφράζουν φόβο για τρομοκρατική επίθεση στην Γερμανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:42 - 08 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.