ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Απήγαγε τα παιδιά της, για να τα στείλει στο ISIS

13:04 - 09 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Βρετανία: Απήγαγε τα παιδιά της, για να τα στείλει στο ISIS
Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε βρετανίδα μητέρα, η οποία επιθυμούσε να στείλει τα παιδιά της στη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η 34χρονη είχε συλληφθεί στα τέλη του 2015 από τις τουρκικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη και εκδόθηκε στην Βρετανία, καθώς είχε απαγάγει τα δύο της παιδιά, σκοπεύοντας να μεταβεί μαζί τους στη συριακή πόλη.

 

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η γυναίκα συνιστά σοβαρό κίνδυνο για τα παιδιά της, καθώς δεν αποκλείεται να τα απαγάγει ξανά.

 

«Θεωρούσατε ότι το να πάτε τα παιδιά να ζήσουν στη Συρία υπό τον έλεγχο του ΙΚ ήταν αναγκαίο για να εξασφαλίσετε την πνευματική τους σωτηρία. Προδώσατε έτσι με φρικτό τρόπο την εμπιστοσύνη τους προς εσάς και τις ευθύνες σας απέναντί τους», ανέφερε ο δικαστής Ρόντνεϊ Τζέιμσον απαγγέλλοντας την ετυμηγορία δικαστηρίου του Λιντς.


«Η Ράκα ήταν τον Οκτώβριο του 2015, και είναι ακόμη, επίκεντρο μιας εμπόλεμης ζώνης. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το ΙΚ επιβάλλει τις απόψεις του χρησιμοποιώντας ακραία βία, όπως ακρωτηριασμούς, βιασμούς και δολοφονίες. Είστε μια έξυπνη γυναίκα με καλή μόρφωση· τα γνωρίζετε όλα τούτα. Η μοίρα των παιδιών σας θα ήταν είτε να υιοθετήσουν αυτές τις πρακτικές, είτε να γίνουν θύματά τους», πρόσθεσε ο δικαστής.

 

Η 34χρονη είναι γεννημένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας το έζησε στο Πακιστάν. Τον τελευταίο καιρό στρεφόταν όλο και περισσότερο προς τη θρησκεία, ενώ τον Αύγουστο του 2015 παραιτήθηκε από τη δουλειά της

Τελευταία τροποποίηση στις 11:55 - 09 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.