ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: Απήχθησαν δύο δημοσιογράφοι

18:12 - 10 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Συρία: Απήχθησαν δύο δημοσιογράφοι
Το παρακλάδια της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νόσρα δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο ότι απήγαγε δύο δημοσιογράφους ενός αντικαθεστωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στα βορειοδυτικά της χώρας

"Το Μέτωπο Αλ Νόσρα απήγαγε σήμερα το πρωί τους ακτιβιστές Χάντι αλ Αμπντάλα και Ραέντ Φάρες στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Fresh FM που εκπέμπει στην περιοχή του Καφράμπελ", στην επαρχία Ιντλίμπ, είπε ο Σόνερ Τάλεμπ ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα μέσα ενημέρωσης του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού, της κυριότερης οργάνωσης της εξόριστης αντιπολίτευσης.


Ο Φάρες, που είναι ο διευθυντής του σταθμού, έχει συλληφθεί πολλές φορές από το Μέτωπο Αλ Νόσρα που τον κατηγορεί για την "ευνοϊκή στάση του απέναντι στους αποστάτες". Σύμφωνα με τον Τάλεμπ, ο Fresh FM μεταδίδει πολιτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κάτι που δεν αρέσει στους τζιχαντιστές.


Ο Χάντι αλ Αμπντάλα, που είναι γνωστός από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ τον Μάρτιο του 2011, ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που πήραν συνέντευξη από τον ηγέτη του Μετώπου Αλ Νόσρα, τον Άμπου Μοχάμαντ αλ Τζολάνι στις 12 Δεκεμβρίου.


"Χάρη στις επαφές του με το Αλ Νόσρα ο Χάντι αλ Αμπντάλα είχε καταφέρει στο παρελθόν να απελευθερώσει τον φίλο του αλλά αυτή τη φορά οι τζιχαντιστές τους συνέλαβαν και τους δύο και κατέστρεψαν ή κατάσχεσαν ό,τι βρήκαν στο ραδιόφωνο", συνέχισε ο Τάλεμπ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:24 - 10 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.