ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταση στις γερμανοπολωνικές σχέσεις

22:18 - 10 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Ένταση στις γερμανοπολωνικές σχέσεις
Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βασικόφσκι κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας στη Βαρσοβία να δώσει εξηγήσει για "τις αντιπολωνικές δηλώσεις Γερμανών πολιτικών" ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο.

 


"Ο υπουργός Βίτολντ Βασικόφσκι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρολφ Νίκελ λόγω των αντιπολωνικών δηλώσεων Γερμανών πολιτικών", αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αρτούρ Ντμοκόφσκι είπε ότι ο πρεσβευτής αναμένεται να μεταβεί στο υπουργείο αύριο το πρωί. Οι πολωνικές αρχές επιθυμούν να του μεταφέρουν "μια θέση που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα και την εικόνα της Πολωνίας", είπε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TVN24.


Ο εκπρόσωπος απέφυγε να διευκρινίσει ποιες δηλώσεις Γερμανών πολιτικών ήταν αυτές που προκάλεσαν την οργή της Βαρσοβίας.


Πολλοί Ευρωπαίοι και Γερμανοί πολιτικοί έχουν εκφράσει το τελευταίο διάστημα ερωτηματικά για την εξέλιξη του κράτους δικαίου στην Πολωνία, μετά τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η νέα, συντηρητική κυβέρνηση της χώρας, κυρίως στους τομείς της δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:36 - 10 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.