ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σον Πεν: Δεν κινδυνεύει με ποινική δίωξη για τον Ελ Τσάπο

22:36 - 10 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Σον Πεν: Δεν κινδυνεύει με ποινική δίωξη για τον Ελ Τσάπο
Η κρυφή συνάντηση του αμερικανού ηθοποιού Σον Πεν με το βαρόνο των ναρκωτικών Ελ Τσάπο για τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Rolling Stone, δεν τον εκθέτει σε δίωξη στις Ηνωμένες Πολιτείες

Σύμφωνα με δικηγόρο ειδικό σε θέματα υπεράσπισης δημοσιογράφων, "Το απλό γεγονός ότι μίλησε μαζί του δεν επισύρει κανέναν κίνδυνο ποινικής δίωξης εναντίον του, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο"

 

Αυτό δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Φλόιντ Αμπραμς, της δικηγορικής εταιρείας Cahill Gordon & Reindell της Νέας Υόρκης, που έχει υπερασπισθεί σειρά αμερικανικών εφημερίδων και τηλεοπτικών δικτύων, κυρίως δημοσιογράφους από τους οποίους οι αρχές ζητούσαν να αποκαλύψουν τις πηγές τους.


Ο Σον Πεν δεν θα έπρεπε να ανησυχεί ακόμη και αν είχε ενεργήσει ως απλός ιδιώτης, λέει. "Το γεγονός ότι ενήργησε ως δημοσιογράφος, στην καλύτερη περίπτωση, θα τον βοηθήσει να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται σε συνωμοσία μαζί του. Δεν είναι έγκλημα να μιλάς με κάποιον. Εάν (ο Ελ Τσάπο) του έδωσε χρήματα ή συμβουλές για να αποφύγει να εντοπισθεί, αυτό είναι πρόβλημα. Αλλά, μόνο το γεγονός της συνάντησης, της συνέντευξης, της σύνταξης ενός άρθρου δεν αρκεί για την δικαιολόγηση ποινικής δίωξης".


Κατά τη γνώμη του, το πολύ που μπορούν να κάνουν οι αμερικανικές αρχές είναι να ανακρίνουν τον Σον Πεν για να αποκαλύψει τον τόπο όπου κρυβόταν ο έμπορος ναρκωτικών, αλλά το θέμα δεν τίθεται πλέον μετά την σύλληψή του, την Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.