ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρύ το κόστος της... κατάθλιψης για την ευρωπαϊκή οικονομία

13:33 - 11 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Βαρύ το κόστος της... κατάθλιψης για την ευρωπαϊκή οικονομία
Το κόστος της... κατάθλιψης για την ευρωπαϊκή οικονομία, ανέλαβε να υπολογίσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου, δια χειρός του Ιταλού ευρωβουλευτή Αλντο Πατριτσιέλο, που κατέθεσε σχετική πρόταση Ψηφίσματος στην Ευρωβουλή, ευελπιστώντας ότι η Κομισιόν θα μεριμνήσει για το θέμα.

Μοιάζει, ωστόσο, σχήμα οξύμωρο, το γεγονός να ασχολούνται με την κατάθλιψη των ευρωπαίων, οι εκπρόσωποι των Χριστιανοδημοκρατών στην Ευρώπη, κατά κύριο λόγο υπεύθυνοι για τις πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας και περικοπών, που οδήγησαν εκατομμύρια Eυρωπαίους στην ανεργία, στην υποαπασχόληση, στην απώλεια της στέγης τους και στην φτωχοποίηση τους.

Ποιούμενος την ανάγκην... φιλοτιμίαν όμως, ο Ιταλός Χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής, δεν διστάζει να προσδιορίσει ότι το κόστος της... κατάθλιψης των ευρωπαίων, στην οικονομία της ΕΕ, φθάνει τα 92 δισ. ευρώ, τα 54 δισ. ευρώ των οποίων σχετίζονται με το έμμεσο κόστος των χαμένων ωρών εργασίας.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι τα στοιχεία αυτά φανερώνουν ότι η κατάθλιψη «αυξάνεται και πληθύνεται» στις τάξεις των ευρωπαίων πολιτών και μόνον μία ελάχιστη μειοψηφία απ’ αυτούς υποβάλλονται στις ενδεικνυόμενες θεραπείες.

Η κατάσταση αυτή είναι επιζήμια όχι μόνο για την υγεία των ανθρώπων, αλλά και λόγω των οικονομικών συνεπειών, εξαιτίας της δαπάνης που απαιτείται για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως είναι ο χρόνος απουσίας από την εργασία, και την πλημμελή φροντίδα για τους ασθενείς, διατρανώνει ο Αλντο Πατριτσιέλο και ζητεί, από την Κομισιόν να προτείνει μια επικαιροποιημένη μελέτη σχετικά με το θέμα και ένα πρόγραμμα ενημέρωσης του κοινού, ιδίως όσον αφορά τις αιτίες και τις συνέπειες της κατάθλιψης και τις διαθέσιμες θεραπείες.

Αλλη μία πρόταση ψηφίσματος, που προκαλεί περαιτέρω κατάθλιψη, σε ανέργους, αστέγους και διαβιούντες στα όρια της φτώχειας Eυρωπαίους.

Νίκος Ρούσσης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:57 - 11 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.