ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οργή Γερμανών για τους μετανάστες-Δεν πάει στο Νταβός η Μέρκελ

15:07 - 11 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Οργή Γερμανών για τους μετανάστες-Δεν πάει στο Νταβός η Μέρκελ
Το ταξίδι της στο Οικονομικό forum στο Νταβός ακύρωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, παρόλο που αυτή η είδηση διαψεύδεται από την Καγκελαρία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θα παραστεί στο 46ο Παγκόσμιο Οικονομικό forum στις 20 Ιανουαρίου αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ακύρωσε το ταξίδι της στο Νταβός, υπό την πίεση των μαζικών, σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας η Μέρκελ δεν σκόπευε να παραστεί στις εργασίες του φετινού Forum. Τη Γερμανία θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της χώρας, Γιοακίμ Γκάουκ, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η Μέρκελ η οποία δέχεται σφοδρή κριτική για την ανεκτική πολιτική της στο θέμα των προσφύγων, αναγκάστηκε να σκληρύνει τη ρητορική της μετά τις επιθέσεις στην Κολωνία.

Όπως δήλωσε όσοι πρόσφυγες ή μετανάστες προβαίνουν σε παράνομες πράξεις, δεν έχουν καμία θέση σε γερμανικό έδαφος.

«Αν οι πρόσφυγες διέπραξαν ένα αδίκημα», αυτό «θα πρέπει να έχει συνέπειες αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα (παραμονής τους στη Γερμανία) θα πρέπει να τερματίζεται αν καταδικαστούν σε φυλάκιση ή ακόμη και με αναστολή», είπε η καγκελάριος, με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον γυναικών, που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Το σύνολο σχεδόν των υπόπτων για τις, κυρίως σεξουαλικές, επιθέσεις κατά γυναικών στο κέντρο της Κολωνίας τη νύκτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι άτομα ξένης καταγωγής, κυρίως αιτούντες άσυλο, που έφθασαν τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ραλφ Γέγκερ.

«Τόσο οι δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, όσο και οι αναφορές της (τοπικής) αστυνομίας, καθώς και οι περιγραφές της ομοσπονδιακής αστυνομίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που διέπραξαν τις εγκληματικές αυτές ενέργειες είναι σχεδόν αποκλειστικά πρόσφυγες ή μετανάστες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών ενώπιον ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί για να εξετάσει τις βίαιες επιθέσεις στην Κολωνία.

«Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε άτομα από τη Βόρεια Αφρική ή από τον αραβικό κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόσφυγες οι οποίοι αιτούν άσυλο και έφθασαν τον περασμένο χρόνο περιλαμβάνονται στους υπόπτους», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:21 - 11 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.