ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Buiter (Citigroup): Στο 35% η πιθανότητα Brexit

21:15 - 11 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Buiter (Citigroup): Στο 35% η πιθανότητα Brexit
Στο 35% θέτει την πιθανότητα να ψηφίσουν οι Βρετανοί υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, William Buiter, χαρακτηρίζοντας ένα ενδεχόμενο Brexit ως «καταστροφή».

Σύμφωνα με τον Buiter, είναι πολύ πιθανό το δημοψήφισμα να διεξαχθεί το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι η έξοδος θα είναι καταστροφή για τη Βρετανία.

Όπως σχολιάζει ο ίδιος, οι επενδυτές μόλις τώρα αρχίζουν να αναγνωρίζουν τον σοβαρό κίνδυνο ενός Brexit.

Αν η Βρετανία επιλέξει να φύγει από το μπλοκ των 28, η Ε.Ε. θα επιβάλλει σκληρούς όρους, εξηγεί ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «για να αποτρέψουν μια ανάλογη εξέλιξη τα 27 εναπομείναντα μέλη της Ε.Ε. θα κάνουν ένα πολύ σκληρό παζάρι».

«Θα είναι χρόνια καταστροφικής αβεβαιότητας», σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Buiter σημείωσε πως μια πιθανή τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από το δημοψήφισμα θα τόνωνε την στήριξη για έξοδο από την Ε.Ε. «Αν το ISIS κάνει ότι και στο Παρίσι σε μια βρετανική πόλη δύο μήνες πριν το δημοψήφισμα, η συναισθηματική αντίδραση θα είναι υπέρ του Brexit, αν και το λογικό συμπέρασμα θα ήταν πως πρέπει να ενισχύσουμε γρήγορα την Ε.Ε.» πρόσθεσε ο κ. Buiter.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:14 - 11 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.