ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη (live)

11:43 - 12 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Τουρκία: Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη (live)
Έκρηξη σημειώθηκε στο Σουλτάν Αχμέτ, μία από το πιο τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan υπάρχουν θύματα από την έκρηξη.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Σουλτάναχμετ, κοντά στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον τόπο της έκρηξης και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδονται από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

 

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία.

 

trd

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη στην πλατεία Σουλτάναχμετ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και πολύ κοντά στην Αγιά Σοφιά.

 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν ήδη οκτώ νεκροί.

 

Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν σποραδικές επιθέσεις από την πτέρυγα της άκρα αριστεράς ενώ η βία έχει αυξηθεί μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ , κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετά το τέλος της κατάπαυση του πυρός 

download 7


Η Τουρκία έχει πληγεί από βομβιστικές επιθέσεις που σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος. Τον περασμένο Οκτώβριο σημειώθηκαν δύο εκρήξεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα Άγκυρα όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από 100 άτομα ενώ πάνω από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση κοντά στα σύνορα με τη Συρία, τον περασμένο Ιούλιο.

 

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι οι αρχές ερευνούν για τον τύπο των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν και για τους υπεύθυνους της έκρηξης ενώ οι αρχές πλέον μιλούν για τουλάχιστον δέκα νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες.

Τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και Γερμανοί τουρίστες.

 

Δείτε εδώ Live από τη σκηνή του συμβάντος

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 12 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.