ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φόβοι για ρατσιστικό πογκρόμ από τα γεγονότα στην Κολωνία

13:55 - 12 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Φόβοι για ρατσιστικό πογκρόμ από τα γεγονότα στην Κολωνία
Οι πολιτικοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τις επιθέσεις στην Κολωνία, για να προωθούν τη δική τους ατζέντα, υποστήριξε η Federica Mogherini, σύμφωνα με το Reuters.

 Την ίδια ώρα το κύμα συζήτησης για τα γεγονότα στην Κολωνία σκιάζει το δημόσιο διάλογο στη Γερμανία.

 

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus o Γερμανός ΥπΕς De Maizière άσκησε σκληρή κριτική σε σχέση με τα γεγονότα της Κολωνίας, προειδοποίησε όμως για τον κίνδυνο εκ των προτέρων καταδίκης των προσφύγων και ζήτησε αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου.

 

Τέλος, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να θεωρηθούν «ήδη ως αποτυχία» οι προσπάθειες να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που θέτουν οι πρόσφυγες. Μετά από τα γεγονότα της Κολωνίας αυξάνεται ο σκεπτικισμός στη γερμανική κοινή γνώμη έναντι των προσφύγων, όπως προκύπτει από δημοσκοπήσεις αναφέρει η Bild.


Σύμφωνα με έκθεση του ΥπΕς της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Ralf Jäger, που δημοσιεύει η FAZ η αστυνομία της Κολωνίας υπέπεσε σε σοβαρά λάθη τόσο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όσο και ως προς την ενημέρωση που παρείχε στη γερμανική κοινή γνώμη για τα επίμαχα γεγονότα. «Η αστυνομία της Κολωνίας απέτυχε», δήλωσε ο Jäger. Στο μεταξύ η αστυνομία δεν έχει βρει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την άποψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Heiko Maas περί οργανωμένου εγχειρήματος από την πλευρά των δραστών τονίζει η Suddeutsche Zeitung.


Σημειώνει δε ότι το Σαββατοκύριακο, αυτοαποκαλούμενες «ομάδες πολιτοφυλακής» επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς στην Κολωνία. Ακροδεξιές ομάδες διαδηλωτών προκάλεσαν χθες εκτεταμένα επεισόδια στη Λειψία, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε 250 συλλήψεις

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.