ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wells Fargo: Οι αγορές ίσως βιώσουν κρίση σαν του 1998

14:52 - 12 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Wells Fargo: Οι αγορές ίσως βιώσουν κρίση σαν του 1998
Η πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές, ανασύρει μνήμες από προηγούμενες περιπτώσεις αναταραχών, κυρίως από την κρίση του 2008. Αλλά η Gina Martin Adams της Wells Fargo Securities, σε ένα note της, έχει θυμηθεί μια άλλη, λιγότερο δραματική, χρονιά διόρθωσης, το 1998.

Η Adams θεωρεί ότι το τωρινό οικονομικό περιβάλλον, πλήττεται από παράγοντες που υπήρχαν και το 1998, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων των πετρελαϊκών τιμών, την άνοδο του δολαρίου και τα προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές. Συνεπώς, οι μετοχές μπορεί να βιώσουν παρόμοιες κινήσεις  με την διόρθωση του 1998, όταν σημειώθηκε διόρθωση 20% για τις μετοχές, σε διάστημα έξι εβδομάδων.

"Παρά αυτά τα κάπως ανησυχητικά σημάδια από την αγορά, η ευρύτερη οικονομία φαίνεται να ανταπεξέρχεται στις πιέσεις από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, από την επιδείνωση της αύξηση των εξαγωγών, και από τις ενδείξεις για ύφεση της μεταποίησης, υποδηλώνοντας ότι η εγχώρια ύφεση είναι ακόμη πιθανό να αποφευχθεί", ανέφερε η Adams.

Η ίδια εκτιμά ότι αν και η διόρθωση αυτού του έτους θα είναι πιθανώς πιο παρατεταμένη και λιγότερο ακραία, οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μπορεί να υποστούν περαιτέρω πτώση 8%-10%.

"Εάν τα οικονομικά δεδομένα στο εσωτερικό αντιστραφούν, θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τον τόνο μας. Για την ώρα, προτείνουμε οι επενδυτές να συνεχίσουν να χτίζουν θέσεις σε μετοχές με βάση την ποιότητα και το momentum", τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.