ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Προτάσεις για ιδιωτικοποίηση τραπεζών λόγω... πετρελαίου

13:07 - 13 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Ρωσία: Προτάσεις για ιδιωτικοποίηση τραπεζών λόγω... πετρελαίου
Η ρωσική κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει τις δαπάνες της για το 2016, με τους φορείς χάραξης πολιτικής να εξετάζουν μείωση 10% στις εκτός προτεραιότητας δαπάνες, για να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα καθώς οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να συνεχίσουν να υποχωρούν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov.

Η δημοσιονομική κατάσταση είναι "δύσκολη" και είναι "αδύνατο να μην προσαρμοστούν" οι δαπάνες στα νέα δεδομένα. Ο Siluanov τόνισε σε συνέδριο στη Μόσχα ότι το έλλειμμα πέρυσι διαμορφώθηκε στο 2,6% και οι δαπάνες του τωρινού έτους θα διατεθούν σε τομείς προτεραιότητας, όπως ο στρατός και η γεωργία.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει την ιδέα της ιδιωτικοποίησης της Sberbank και της VTB Group, των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, τόνισε στο ίδιο συνέδριο ο υπουργός Οικονομίας Alexei Ulyukayev. Κατά τον ίδιο, το κράτος θα πρέπει να εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο, καθώς υπάρχει κίνδυνος οι τιμές του πετρελαίου να παραμείνουν χαμηλά για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, «ίσως και για δεκαετίες».

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ενέργειας παγκοσμίως προσπαθεί να αναπληρώσει την αναμενόμενη πτώση των δημοσιονομικών εσόδων, καθώς η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει κάτω των 30 δολαρίων το βαρέλι, για πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του 2016 βασίζεται σε μια μέση τιμή πετρελαίου, στα 50 δολάρια το βαρέλι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.