ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Επιφυλάξεις για αναγνώριση Κίνας ως «οικονομία της αγοράς»

16:30 - 13 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Επιφυλάξεις για αναγνώριση Κίνας ως «οικονομία της αγοράς»
Η αναγνώριση της Κίνας ως οικονομία της αγοράς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου θα έχει αντίκτυπο στο ΑΕΠ της Ευρώπης, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη μετά από διαβούλευση των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες.

«Μια αλλαγή στο στάτους της κινεζικής οικονομίας υπό τους κανονισμούς αντιντάμπινγκ της Ε.Ε. θα άλλαζε και την μεθοδολογία υπολογισμού των δασμών, κάτι που θα είχε αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία» σημείωσε η Κομισιόν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κομισιόν ανέφερε ακόμα ότι θα διαβουλευτεί στενά με άλλους εμπορικούς εταίρους όπως οι ΗΠΑ για την απόφαση που θα πάρει, καθώς και με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών βιομηχανικών ενώσεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει τις Βρυξέλλες να μην παραχωρήσουν στην Κίνα «καθεστώς οικονομίας της αγοράς».

Με βάση το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει Ευρωπαίους ομολόγους τους ότι η παραχώρηση του «καθεστώτος οικονομίας της αγοράς» στο Πεκίνο θα ισοδυναμεί με «μονομερή παροπλισμό» των εμπορικών αμυντικών γραμμών της Ευρώπης έναντι της Κίνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.