ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχιμαφιόζος γιορτάζει τα εκατοστά του γενέθλια!

18:24 - 13 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Αρχιμαφιόζος γιορτάζει τα εκατοστά του γενέθλια!
Μάλιστα παρά την απαγόρευση του δημάρχου, για τη γιορτή του άναψαν και... πυροτεχνήματα!

Κύριο θέμα της ιταλικής ειδησεογραφίας αποτελεί το πολυτελές δείπνο του Ιταλού αρχινονού Προκόπιο Ντι Μάτζιο, ο οποίος γιόρτασε, στο χωριό Τσίνιζι της Σικελίας, τα εκατοστά του γενέθλια.

Ο Ντι Μάτζιο κατάφερε, μάλιστα, να οργανώσει και «θέαμα» με πυροτεχνήματα, παρά την σχετική απαγόρευση που είχε υπογράψει ο δήμαρχος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, πρόκειται για τον γηραιότερο μαφιόζο εν ζωή, και τελευταίο στενό συνεργάτη εν ζωή του πρώην επικεφαλής της Κόζα Νόστρα Τοτό Ριίνα.


Ο Ντι Μάτζιο, ακολουθώντας την γνωστή στρατηγική των μελών του οργανωμένου εγκλήματος, συνεχίζει να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι «η μαφία δεν υπάρχει» και ότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ του καμία ανάμειξη με την Κόζα Νόστρα. Ο γιός του, όμως, έχει καταδικασθεί σε ισόβια για μαφιόζικη δράση.

Στο ίδιο χωριό, το Τσίνιζι, στις 9 Μαίου του 1978 η μαφία δολοφόνησε τον νεαρό αριστερό Πεππίνο Ιμπαστάτο, ο οποίος, από τα μικρόφωνα του ερασιτεχνικού ραδιοφώνου Radio Out, είχε καταγγείλει με υποδειγματικό θάρρος, την απεριόριστη εξουσία της Κόζα Νόστρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:28 - 13 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.