ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βέλγιο: Διαδήλωση δημοσιογράφων έξω απο την πρεσβεία Πολωνίας

19:59 - 13 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Βέλγιο: Διαδήλωση δημοσιογράφων έξω απο την πρεσβεία Πολωνίας
Δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι οργανώσεων υπέρ της ελευθερίας του Τύπου συγκεντρώθηκαν σήμερα κοντά στην πρεσβεία της Πολωνίας στις Βρυξέλλες, για να διαμαρτυρηθούν για την απόπειρα της Βαρσοβίας να θέσει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, όπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ).

 


"Δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι ραδιοτηλεοπτικών φορέων και οργανώσεων που υπερασπίζονται την ελευθεροτυπία συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά από την πρεσβεία της Πολωνίας στις Βρυξέλλες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα απόπειρα της πολωνικής κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητούσε την πιθανή ανάληψη δράσης εναντίον της Πολωνίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Η ΕΟΔ χαιρέτισε την απόφαση της Κομισιόν να ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Πολωνία, μετά την ψήφιση των νόμων που ενέκρινε το κοινοβούλιο της χώρας.


Στις 7 Ιανουαρίου ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα επικύρωσε τον νόμο που δίνει στη συντηρητική κυβέρνηση την εξουσία να διορίζει τους επικεφαλής της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Ο νόμος αυτός επικρίθηκε από πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες και από οργανώσεις που υπερασπίζονται την ελευθεροτυπία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.