ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Θα καταστραφεί ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Αράκ

21:16 - 13 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Ιράν: Θα καταστραφεί ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Αράκ
Το Ιράν απομάκρυνε την κεντρική δεξαμενή του πυρηνικού αντιδραστήρα του στο Αράκ, και ο χώρος θα γεμίσει με τσιμέντο εντός των επομένων ωρών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

"Μόλις χθες ο υπουργός Εξωτερικών (σ.σ. του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ) μου ανέφερε ότι η δεξαμενή του πυρηνικού αντιδραστήρα πλουτωνίου έχει απομακρυνθεί και ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα την γεμίσουν με τσιμέντο και θα καταστραφεί", είπε ο Κέρι.


Η απομάκρυνση της δεξαμενής αυτής είναι ένας από τους βασικούς όρους της συμφωνίας που επιτεύχθηκε πέρσι για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, σε αντάλλαγμα για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της χώρας. Η "Ημέρα Υλοποίησης", όταν δηλαδή θα ξεκινήσει η άρση των κυρώσεων, "πιθανότατα θα έρθει πολύ σύντομα", συνέχισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.


Χθες, το ιρανικό πρακτορείο Fars είχε μεταδώσει, επικαλούμενο μια "πληροφορημένη πηγή", ότι ο πυρήνας του αντιδραστήρα του Αράκ έχει απομακρυνθεί και έχει κλειστεί με τσιμέντο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.