ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Νέες συλλήψεις για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

22:27 - 13 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Τουρκία: Νέες συλλήψεις για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας προχώρησαν σήμερα σε τέσσερις ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 Γερμανοί τουρίστες.

«Προχωρήσαμε σήμερα σε τέσσερις νέες συλλήψεις», είπε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους μετά την ενημέρωσή του από αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια.


Ο επικεφαλής της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας σημείωσε επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι έξι από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη σε μια τουριστική περιοχή στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης συνεχίζουν να νοσηλεύονται.


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης δεν είχε στόχο συγκεκριμένα τους Γερμανούς υπηκόους. Διευκρίνισε ότι είχε μπει στην τουρκική επικράτεια «σαν απλός μετανάστης» και δεν παρακολουθείτο, διότι το όνομά του δεν βρισκόταν σε οποιονδήποτε κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας διεμήνυσε ακόμη ότι όποιος επιτίθεται στην χώρα του θα βρεθεί αντιμέτωπος με αντίποινα, τη χρονική στιγμή και με τον τρόπο που θεωρεί κατάλληλο η τουρκική κυβέρνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:24 - 13 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.