ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νταβός: Συνάντηση Αναστασιάδη–Ακιντζί με τον Μπαν Κι Μουν

18:54 - 14 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Νταβός: Συνάντηση Αναστασιάδη–Ακιντζί με τον Μπαν Κι Μουν
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ανακοίνωσαν ότι αποδέχτηκαν πρόσκληση του γ.γ. του ΟΗΕ , Μπαν Κι Μουν , για κοινή συνάντηση στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό οι οποίες ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο.

 

Αναστασιάδης και Ακιντζί συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, ήταν εποικοδομητική.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες έδωσαν περαιτέρω καθοδηγητικές γραμμές στους διαπραγματευτές και πρότειναν έντεκα άτομα, ο καθένας, ως μέλη της τεχνικής επιτροπής για την εκπαίδευση.


Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις «βρίσκονται στο στάδιο διαπίστωσης προόδου και δυσκολιών». Είπε ότι έγινε ανασκόπηση και καταγράφηκαν «σημεία συναντίληψης και οι αποστάσεις που υπάρχουν».


Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι σύντομα θα ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο, τη Βουλή και τα μέσα ενημέρωσης, ώστε να τερματιστούν οι μεμψιμοιρίες και η παραφιλολογία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.