ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Επιστρέφουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

15:07 - 15 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Γερμανία: Επιστρέφουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους
Αυξάνεται ο αριθμός των ισλαμιστών μαχητών που επιστρέφει στη Γερμανία από τη Συρία και το Ιράκ και περισσότεροι από 400 άνθρωποι παρακολουθούνται, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γερμανικής αστυνομίας.

 

Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής αστυνομίας BKA, σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη Γερμανία για τις δύο αυτές χώρες για να πολεμήσουν στο πλευρό οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, μειώνεται.


Ωστόσο την ίδια ώρα υπάρχει αύξηση των μαχητών που επιστρέφουν στη Γερμανία.


"Το κύμα των αναχωρήσεων ξεφουσκώνει", είπε. "Στο μεταξύ έχουμε περισσότερους από 400 που συνιστούν απειλή και τους οποίους θα πρέπει να προσέχουμε", πρόσθεσε.


Ο Μουνχ υπογράμμισε ωστόσο ότι η επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη από την οποία έχασαν τη ζωή τους 10 Γερμανοί τουρίστες δεν δείχνει ότι η Γερμανία απειλείται τώρα περισσότερο από μια επίθεση.


Την επίθεση αυτή διέπραξε ένας βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος εισήλθε στην Τουρκία ως πρόσφυγας από τη Συρία, είχε ανακοινώσει η τουρκική κυβέρνηση, η οποία είχε τονίσει ότι ο μαχητής δεν είχε στόχο ειδικά Γερμανούς.


Η Γερμανία και η Τουρκία μετέχουν στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που πραγματοποιεί αεροπορικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.