ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρώσος πρωθυπουργός: Μειώστε τις δαπάνες γιατί κινδυνεύουμε!

16:33 - 15 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Ρώσος πρωθυπουργός: Μειώστε τις δαπάνες γιατί κινδυνεύουμε!
Η δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τον προϋπολογισμό σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό, ο οποίος έδωσε εντολή στην κυβέρνηση για περικοπές των δαπανών

Ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει τη μέση τιμή πετρελαίου στα 50 δολάρια το βαρέλι και δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ έχει ήδη ζητήσει η πρόβλεψη για την τιμή του πετρελαίου να αναθεωρηθεί στα 40 δολάρια το βαρέλι.


«Τα νούμερα στον προϋπολογισμό ήδη φαίνονται υπερβολικά», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε κυβερνητική συνάντηση. «Η δραματική κίνηση στις τιμές του πετρελαίου, την οποία βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργεί ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους για την υλοποίηση του προϋπολογισμού».


«Χρειάζεται να προσαρμόσουμε το κομμάτι του προϋπολογισμού για τις δαπάνες, ευθυγραμμίζοντάς το με τα αναμενόμενα έσοδα».


Ο Μεντβέντεφ δεν απέκλεισε περαιτέρω υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, ιδιαίτερα λόγω της αναμενόμενης άρσης των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.