ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταϊβάν: Γιγαντιαία γυάλινη εκκλησία σε σχήμα... τακουνιού!

17:48 - 15 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Ταϊβάν: Γιγαντιαία γυάλινη εκκλησία σε σχήμα... τακουνιού!
Μία γυάλινη εκκλησία ύψους 16 μέτρων κατασκευάστηκε στην Ταϊβάν προκειμένου με το πρωτότυπο σχήμα της, να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες!

Ναι, πολύ σωστά διαβάσατε. Η γυάλινη εκκλησία σε σχήμα γυναικείας γόβας, περίπου σαν αυτή που έχασε η... Σταχτοπούτα στο πασίγνωστο παραμύθι, κοσμεί την περιοχή του Ocean View Park της πόλης Budai στην Ταϊβάν.

 

Φτιαγμένη από 320 φιμέ υαλοπίνακες η περίφημη εκκλησία κόστισε περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια!

κσ

 

Σύμφωνα με τις αρχές ο ναός θα ανοίξει τις πόρτες στο κοινό στις 8 Φεβρουαρίου οπότε και ξεκινάει το νέο έτος για τους Κινέζους.

 

Πάντως, σύμφωνα με τον μάνατζερ της εταιρείας που κατασκεύασε την εκκλησία, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για κυριακάτικες λειτουργίες αλλά μόνο για γαμήλιες τελετές και φωτογραφήσεις για... νύφες!

 

Πάντως το σχήμα παπουτσιού για τον ναό είναι εμπνευσμένο από την τοπική ιστορία. Σύμφωνα με αξιωματούχους στη δεκαετία του 1960 μία 24χρονη κοπέλα  έπασχε από τη νόσο Μπλάκφουτ και έπρεπε να ακρωτηριαστεί και στα δύο της πόδια. Έτσι, αναγκάστηκε να ακυρώσει τον γάμο της, να μείνει ανύπαντρη και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της μέσα σε μία εκκλησία.

 

Έτσι, το τακούνι έχει στόχο να τιμήσει τη μνήμη της...

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.