ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες κυρώσεις για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν

20:33 - 18 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Νέες κυρώσεις για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει αυτή την εβδομάδα αν χρειάζεται να επιβάλει νέες κυρώσεις στο Ιράν έπειτα από την πραγματοποίηση, πρόσφατα, δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες τέτοιων μέτρων.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε χθες κυρώσεις σε 11 εταιρίες και πρόσωπα σε σχέση με το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων.


"Πρέπει να συγκρίνουμε το αμερικανικό και το ευρωπαϊκό σύστημα και να δούμε αν υπάρχουν νέες κυρώσεις που πρέπει να υιοθετήσουμε ή όχι, και αυτή η άσκηση θα υλοποιηθεί αυτή την εβδομάδα", δήλωσε ο Φαμπιούς στους δημοσιογράφους στη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Άμπου Ντάμπι.


Το Ιράν προχώρησε σε μία νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς την 21η Νοεμβρίου παραβιάζοντας δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσαν σήμερα δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ, τη δεύτερη από τον Οκτώβριο.


Ο Φαμπιούς, ο οποίος είπε ότι θα επισκεφθεί το Ριάντ την Τρίτη προκειμένου να συναντηθεί με τον βασιλιά Σαλμάν και άλλους αξιωματούχους, πρόσθεσε επίσης πως η Γαλλία θα ήθελε να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ των δύο περιφερειακών αντιπάλων, της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.


"Η άποψή μας ως Γαλλία είναι να προσπαθήσουμε να αποκλιμακώσουμε την πίεση", δήλωσε προσθέτοντας πως η Γαλλία θα συζητήσει επίσης και άλλα θέματα με τον ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί το Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:05 - 18 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.