ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολλανδία: Βιαστής δικάζεται 20 χρόνια μετά τα εγκλήματά του

23:01 - 18 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
Ολλανδία: Βιαστής δικάζεται 20 χρόνια μετά τα εγκλήματά του
Τα στοιχεία ενός άνδρα που κατηγορείται ότι είναι κατ’ εξακολούθηση βιαστής ταυτοποιήθηκαν μέσω DNA 20 χρόνια μετά τα εγκλήματά του. Ο 52χρονος άντρας δικάζεται σήμερα στην κεντρική Ολλανδία.

Ο άνδρας θεωρείται ύποπτος για 7 βιασμούς κι άλλα 16 εγκλήματα κατά των ηθών ωστόσο, ελλείψει αποδείξεων, δεν ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος του παρά μόνο για 4 υποθέσεις βιασμών, που διέπραξε το 1995 και το 2001.


«Πρόκειται για υποθέσεις για τις οποίες διαθέτουμε αποδείξεις, όπου το DNA ταυτοποιήθηκε» διαβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας, η Μάρι Χάλεμπικ.


Τα στοιχεία του δράστη, ηλικίας 52 ετών, που ονομάζεται Γκέραρντ Τ. όπως μεταδίδουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ταυτοποιήθηκαν το 2014: αφού καταδικάστηκε για την κλοπή ενός ποδηλάτου, έπρεπε να δώσει στις αρχές δείγμα DNA προκειμένου τα στοιχεία του να περαστούν στην εθνική βάση δεδομένων.


Προς «μεγάλη έκπληξη» των ερευνητών, το DNA του ήταν ίδιο με εκείνο που εντοπίστηκε σε πολλές υποθέσεις βιασμών που αποδίδονταν στον «βιαστή κατ’ εξακολούθηση της Ουτρέχτης», που έδρασε κυρίως το διάστημα μεταξύ 1995 και 1996 στα περίχωρα της πόλης και κυρίως γύρω από το πανεπιστήμιο.


Εκείνη την εποχή, η αποκάλυψη της υπόθεσης είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε ισχύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας κι οι αρχές επιδόθηκαν σε ένα ανθρωποκυνηγητό χωρίς προηγούμενο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα.


Για την προστασία των φοιτητριών, ναυλώθηκαν ειδικά λεωφορεία, δέντρα κόπηκαν, φώτα τοποθετήθηκαν σε δρόμους. Ο άνδρας είχε διαπράξει τέσσερις βιασμούς και έξι απόπειρες τους πρώτους μήνες της δράσης του, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.