ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: «Ξεψαχνίζει» τις ιταλικές τράπεζες για τα επισφαλή δάνεια

12:08 - 19 Ιαν 2016 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: «Ξεψαχνίζει» τις ιταλικές τράπεζες για τα επισφαλή δάνεια
Αρκετές ιταλικές τράπεζες ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ ότι η ΕΚΤ έχει ξεκινήσει έρευνα για τη συμμετοχή τους σε επισφαλή δάνεια και στο πώς διαχειρίζονται αυτά τα χαρτοφυλάκια.

Οι τράπεζες που συμμετέχουν στην αξιολόγηση περιλαμβάνουν τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιταλίας, UniCredit και Banca Monte dei Paschi di Siena SpA.

Η είδηση έρχεται ύστερα από τις υψηλές απώλειες που υπέστησαν οι τράπεζες στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν πως οι δυσοίωνες προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη, θα μπορούσαν να έχουν μια επίδραση σε μια πολυαναμενόμενη διαδικασία ενοποίησης του κλάδου και στην υγεία των ιταλικών τραπεζών.

Τα εγχώρια (ιταλικά) πιστωτικά ιδρύματα δυσκολεύονται τα τελευταία χρόνια να απορροφήσουν τον τεράστιο όγκο των επισφαλών δανείων, τα οποία διαμορφώνονται στα 200 δισ. ευρώ περίπου, και έχουν συνεχίσει και αυξάνονται για περισσότερο από δύο χρόνια.

Η έρευνα της ΕΚΤ, η οποία θα αξιολογήσει την στρατηγική των πιστωτικών ιδρυμάτων, τις διαδικασίες και τις μεθοδολογίες της διαχείρισης των χαρτοφυλακίων τους με τα επισφαλή δάνεια, θα έχει επίσης στόχο την Banco Popolare και την Banca Popolare di Milano Scari, οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για μια συγχώνευση.

Οι Intesa Sanpaolo, UBI Banca, Mediobanca, δήλωσαν πως δεν έχουν λάβει κανένα αίτημα που σχετίζεται με την αξιολόγηση των επισφαλών δανείων της ΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι ανεστάλη η διαπραγμάτευση τριών ιταλικών τραπεζών μετά από σοβαρή αναταραχή των τραπεζικών δεικτών, την οποία προκάλεσαν οι έρευνες της ΕΚΤ για τα bad loans.

Η Banca Monte dei Paschi di Siena SpA,η Intesa Sanpaolo SpA, η UBI Banca, αλλά και άλλες ιταλικές τράπεζες σταμάτησαν τη διαπραγμάτευσή τους στον ιταλικό FTSE MIB.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:25 - 19 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.